lunes, 11 de abril de 2016

Asilo Nido Neruda - Comuna de Ferrara (Italia)

Aquesta escoleta (0-3) des de fa  varis anys tenen un projecte de millora dels espais exteriors.
 

L’espai exterior esdevé així un lloc ric d’experiències, de contacte amb la natura, de participació, de joc, d’emocions d’històries, de benestar, de trobada amb altres infants i adults, en definitiva un espai de creixement. 
Els infants surten  al jardí. El fred o la pluja no són un problema si anem correctament abrigats.  Els bassiots que deixa la pluja, el vent que aixeca les fulles, els caragols ... desperten la curiositat i l’exploració dels infants amb tots els sentits.


Jardi dels secrets.

L’arbre i els bancs.Per aquest curs 2015-2016 continuen en la millora dels seus espais exteriors amb el projecte Un giardino per...osare, sperimentare e rilassarsi’. Estan preparant nous espais: una zona per enfilar-se,  pujar, baixar..., un altre per experimentar i una  altra per relaxar-se on hi sembren salzes i altres arbres per  tenir ombra i crear racons amb troncs de fusta per seure i escoltar o fullejar llibres...Els pares participen  en l’execució del projecte i fan propostes del nom que els agradaria. Després es fan les votacions per decidir el nom definitiu.


Teixits per experimentar


Salze


Zona per enfilar-se.


No hay comentarios:

Publicar un comentario